Centar za tehničke aktivnosti "Veruda"

Djeci i mladima grada Pule nudi mogućnost organiziranog i kreativnog provođenja slobodnog vremena u Centru za tehničke aktivnosti Veruda.

Centar za tehničke aktivnosti Veruda odgojno-obrazovnog je karaktera i izravni su nosioci znanstvenog i tehničkog opismenjivanja djece i mladih. Različitim sadržajima programi Centra omogućuju nadopunu obrazovnih i odgojnih programa u školama. Svojim djelovanjem potvrđuje cilj popularizacije tehničke kulture.

Jedan od njihovih posebnih zadataka je otkrivanje i usmjeravanje darovite djece. Kako bi se omogucio napredak polaznika radionica, Centar se sustavno oprema, usavršavaju se programi, voditelji aktivnosti se stručno usavršavaju i uključujemo stručnjake za pojedina područja tehnike.

Svojim programom početne i napredne radionice nastojima pomoći osobama 3. životne dobi, starijim i zrelim osobama kroz informatičku edukaciju i pomoć u radu s računalom.

Centar tehničke kulture Veruda organizira osnovne i napredne tečajeve- radionice iz: prometne kulture i automodelarstva, robotike i elektronike, informatike,lego- konstruktorstva, amaterske radio goniometrije, brodomodelarstva, maketarstva - rad u gipsu i drvetu, raketnog modelarstva, zrakoplovnog modelarstva, digitalne fotografije, male škole čiste energije.

Ponuđene raznolike aktivnosti obogaćuju program te dopuštaju da polaznici odaberu područje koje ih najviše zanima.

U programe su uključena djeca predškolske, osnovnoškolske dobi i studenti. Praktičan rad organiziran je u specijaliziranom prostoru za izvodenje ponuđenih aktivnosti,  te u vezi s odgovarajućim radovima, radnim operacijama i praktičnim vježbama polaznici upoznaju materijale i njihova svojstva, alate, pribor, uređaje i instrumente. Obogaćenosti programa pridonosi primjerena oprema, suvremena literatura i pristup najnovijim informacijama putem Interneta.

Početkom svake škol.godine sa svojim radom započinju cjelogodišnje radionice iz različitih područja ekologijom i tehnikom zajedno - maketarstva, robotike, automodelarstva, konstruktorstva, brodomodelarstva,digitalne fotografije.

Rad u radionicama traje do kraja školske godine odnosno 06. mj.,kada slijede ljetne hobby tehničke radionice, a upisi u nove radionice počinju u jesenskom roku (početkom 09. mj.) nove školske godine.

Svi zainteresirani mogu se za upis i informacije javiti na tel. 052/394 729 ili mailom na cta-veruda@ztkpula.hr