09.04.19 12:07 Starost: 101 days

Polaznici CTA „Veruda“ na Festivalu znanosti 2019.g.

Na maloj školi informatike za učenike od 1. – 4. razreda omogućava se razvoj vještina djelotvorne uporabe računala i korisničkog programa MS PowerPoint, te kreativno izražavanje korištenjem alata za crtanje i bojanje.

PRIMJENA BOJE U RAČUNARSKOJ GRAFICI

Boja je vrlo kompleksan pojam koji se izučava s motrišta fizike, psihologije, umjetnosti i grafičkog dizajna. 

Na temu „Boja“ učenici su prezentirali primjenu boje u računarskoj grafici koja značajno povećava mogućnosti i kvalitetu predodžbe složenijih objekata.

Jučer su polaznici Male škole informatike sa mentoricom Petrom Mrvić u Centru za tehničke aktivnosti Veruda, prezentirali zanimljivu radionicu „Boje u računalnoj grafici“ i pohvalili se svojim radovima.

Prezentacija digitalnog dizajna sa naglaskom na pažnju pri izboru i kombiniranju boja u MyPaintu ima jednostavno sučelje povezano s neograničenim veličinama platna i izvrsnim setom četki, zahvaljujući kojima se slike na računalu mogu nacrtati, baš kao i na platnu.

Prezentaciju i radove učenika možete pogledati na linku:

https://drive.google.com/file/d/1XLZ_DxlDGugzRq17pUyYV911-fTTsLtk/view

 

Na „Maloj školi čiste energije“ učenici kroz multimedijalne sadržaje i zanimljive prezentacije ulaze u svijet primjene obnovljivih izvora energije. Na vrlo praktičan način uče specifičnosti obnovljivih izvora energije, te načine korištenja sunca, vjetra, plime, oseke, valova, biogoriva izradom različitih solarnih uporabnih predmeta.

KAKO NASTAJE DUGA

Ove godine na temu „Boja“ polaznici su poučeni da u zraci svjetlosti našeg glavnog obnovljivog izvora energije- Sunca krije se mnogo više no što je na prvi pogled vidljivo.

Sa svojim mentorom Davorom Marčetom razložili su zraku svjetlosti kroz prizmu na boje i otkrili kako nastaje duga.

U sklopu radionice izveden je eksperiment disperzije svjetlosti i izrađen plakat o nastanku duge.

 

 

 

   HR     ENG     ITA