09.04.19 09:06 Starost: 102 days

17. Festival znanosti u Puli

Jučer je u Zajednici tehničke kulture otvoren 17. Festival znanosti koji se u Puli obilježava sedmu godinu zaredom.

Tema Festivala ove je godine „Boja“. Kako vidimo boje? Što je uopće boja? Znate li da su kromosomi dobili svoje ime po boji? Zašto je nebo plavo? Zašto je Sunce žuto, oblaci bijeli, krv crvena, a klorofil zelen? Tisuću je pitanja, a kažu da u znanosti svaki odgovor rađa još deset novih.

Festival želi nizom atraktivnih sadržaja na odabranu temu, kao što su javna popularna predavanja, radionice za osnovne i srednje škole, izložbe i predstave prikazati znanost na popularan, veseo i svima razumljiv način.

Samo otvaranje svojim je zvonkim glasom te pjesmom "True colors" obojila mala pjevačica Ana Mišan, učenica 3b razreda Osnovne škole Veli Vrh.

Nakon otvorenja Festivala, gosp. Antonio Šiber održao je vrlo zanimljivo predavanje „Koje ti boje trebaju da obojiš svijet?“

Već tradicionalno bogatom festivalskom programu pridružila se i Zajednica tehničke kulture Pula s polaznicima Centra za tehničke aktivnosti „Veruda“ te široj javnosti, a posebno mlađoj populaciji prezentirati će  izrađene plakate i uratke zanimljivog sadržaja na temu "Boje". Festival znanosti traje  do 13. travnja, a pokrovitelji su Istarska županija i Grad Pula.

 

   HR     ENG     ITA